FrieslandWonderland Fries Nederlands Nieuw: Tip de redactie over interessante sites van en over de Friese dorpen en steden!

Deel

1 januari 2017: 10 jaar FrieslandWonderland

Vandaag vieren we het 10-jarig bestaan van FrieslandWonderland. 10 jaar geleden werd de eerste website van FrieslandWonderland gelanceerd en werden de eerste toeristische websites aan de database van FrieslandWonderland gekoppeld.

In de afgelopen 10 jaar heeft FrieslandWonderland een aantal bijzondere hoogtepunten mogen meemaken waaronder de realisatie van een Friese vertaling in samenwerking met Provincie Fryslân. Project “De Schatten van Fryslân” in samenwerking met Doarpswurk, Af?k en Nordwin College en gefinancierd door Provincie Fryslân, waardoor dorpen in staat werden gesteld om een gratis viewer in de dorpswebsite op te nemen. Daarnaast het unieke project “Friesland op de Kaart”. Ruim 300 historische kaarten werden gedigitaliseerd en toegevoegd aan de database van FrieslandWonderland in samenwerking met Tresoar en mogelijk gemaakt door stichting “De vrienden van Tresoar”. Nog steeds ontvangen we complimenten over het resultaat van dit bijzondere project. Tenslotte is de samenwerking met Stenden Hogeschool een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Internationale studenten toerisme trekken in maart het veld in om informatie voor het platform te verzamelen. De voorbereidingen voor de 2017-editie zijn al weer in volle gang.

Anno 2017 zit FrieslandWonderland vol met plannen voor de toekomst. De Culturele Hoofdstad zit er aan te komen, FrieslandWonderland hoopt vele duizenden bezoekers te informeren over alles wat de Friese dorpen en steden bijzonder maakt. De website is geheel vernieuwd, voorzien van een certificaat, responsive gemaakt en voorzien van een geheel nieuwe Google Maps viewer die de komende tijd nog verder zal worden gevuld.

Samengevat, FrieslandWonderland kijkt met trots terug op de afgelopen 10 jaar en met ambitie en vertrouwen naar de volgende 10 jaar! Mocht u willen meedenken over de toekomst van FrieslandWonderland of suggesties hebben voor samenwerking of nieuwe thema`s, schroom dan niet om een mail te sturen aan info@deeenaa.nl.