FrieslandWonderland Fries Nederlands Nieuw: Tip de redactie over interessante sites van en over de Friese dorpen en steden!

19 juni 2017: FrieslandWonderland op IT-conferentie Madeira

Hoewel FrieslandWonderland al meer dan 10 jaar bestaat is het komende week onderwerp van gesprek tijdens een IT-conferentie op Madeira.

Een van de thema’s tijdens deze meerdaagse conferentie zijn ontwikkelingen op het gebied van erfgoedinformatiemanagement op het Internet. Het gedachtegoed achter FrieslandWonderland blijkt springlevend als je het verbindt met recente IT-ontwikkelingen zoals open data en het semantisch web.

De bedenker van FrieslandWonderland zal tijdens de conferentie een verhaal houden over het gedachtegoed achter de formule en dit plaatsen in de context van recente Internet ontwikkelingen. Centraal daarin staat dat lokale gemeenschappen zoals dorpen en steden prima bij erfgoedinformatiemanagement kunnen worden betrokken via zogenaamde lokale platforms zoals FrieslandWonderland, AnnoDrenthe, De Verhalen van Groningen, MooiOverijssel, etc. en dat dit technisch goed te combineren is met grote mondiale platforms zoals Wikipedia en Google Arts & Culture.

Onbekende factor in het geheel is de bereidwilligheid van lokale gemeenschappen om mee te werken aan de opbouw van de eigen erfgoedinformatie. Dit laatste is op dit moment onderwerp van onderzoek. Wil je meedoen aan dit onderzoek lees dan onderstaande oproep.

Oproep

Heb je interesse in erfgoedinformatie, maak je geregeld gebruik van het Internet en woon je in de provincie Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel of Noord-Holland neem dan deel aan het onderzoek naar "Erfgoedinformatie en Internet". Deelname kost maar een paar minuten tijd. Om deel te nemen aan het onderzoek klik je hier.