FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slecht € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slecht € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.0000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-

2 mei 2016: Schatten van Fryslân II

In 2011-2013 heeft FrieslandWonderland in samenwerking met Doarpswurk, Afûk, Nordwin College het project "De Schatten van Fryslân" uitgevoerd. Belangstellende dorpen konden hun dorpswebsite destijds gratis koppelen aan het toeristisch en cultuurhistorisch platform van FrieslandWonderland. Met het project werd een drietal doelen nagestreefd. Het breed verspreiden van de prachtige meertalige informatie in FrieslandWonderland, het genereren van nieuwe informatie voor het platform en het stimuleren van het gebruik van de Friese taal op het Internet. Aan het eind van het project had een kleine honderd dorpen zich aangemeld voor deelname. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Fryslân en een sponsorbijdrage van WoonFriesland. Tijdens het project haakte ook Tresoar aan via een deelproject met betrekking tot historisch kaartmateriaal. Dit deelproject werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de stichting Vrienden van Tresoar.

Inmiddels zijn drie jaar verstreken en heeft zowel FrieslandWonderland als het Internet zich verder ontwikkeld. FrieslandWonderland heeft er veel nieuwe informatie bijgekregen. Jaarlijks trekken studenten van Stenden Hogeschool (opleiding Toerisme) de provincie in om nieuwe Schatten van Fryslân te ontdekken. Onlangs hebben ze hun aandacht gevestigd op een zestigtal Friese buurtschappen. Daarnaast is de FrieslandWonderland website geheel vernieuwd en wordt de database stukje bij beetje ook op Google Maps ontsloten. Dit laatste onder de naam ToeristenkaartFryslân.

Hogere eisen worden gesteld aan websites i.v.m. het gebruik op tablets en smartphones. Veel dorpswebsites zijn om deze reden technisch geheel vernieuwd of vervangen. Daarbij bleek het niet vanzelfsprekend dat de eerder gerealiseerde koppeling aan FrieslandWonderland daarin werd meegenomen. Een deel van de in 2011-2013 aangebrachte koppelingen is niet meer actief of in een uithoek van de dorpswebsite beland.

Alle reden voor het geven van een nieuwe impuls aan het prachtige initiatief om dorpen te koppelen aan de database van FrieslandWonderland. Vandaar dat wij graag de "Schatten van Fryslân II" onder uw aandacht brengen. Dorpen worden door FrieslandWonderland opnieuw opgeroepen om hun dorpswebsite te koppelen aan haar database. Deze keer middels een geheel vernieuwde viewer op basis van ToeristenkaartFryslân. Zij kunnen deze dus geheel gratis in hun eigen website opnemen. Dit vraagt om een minimale technische aanpassing van de dorpswebsite. Het aanbrengen van de toeristenkaart kan meestal in een paar minuten gerealiseerd worden. Kortom: “de hele database van FrieslandWonderland met een handomdraai in de eigen dorpswebsite”.

Geïnteresseerde dorpen kunnen contact opnemen met Bauke Folkertsma van DeeEnAa, online City en Regiomarketing via bauke@deeenaa.nl.

Op de website van FrieslandWonderland (menu: De Schatten van Fryslân) vindt u nog veel informatie over het eerdere project in 2011-2013. Binnenkort zal informatie over het nieuwe project hieraan toegevoegd worden.

Omdat de oude viewer gebaseerd is op verouderde Internet techniek en amper meer wordt gebruikt zal deze rond 1 juni aanstaande uit de roulatie worden genomen.