FrieslandWonderland
NederlandsFriesDuitsEngels


Deel:

-

-

14 februari 2016: Buurtschappen

In maart start in samenwerking met studenten van Stenden Hogeschool een project waarin Friese buurtschappen worden beschreven en toegevoegd aan online platform ‘FrieslandWonderland’.

Sinds 2007 verzamelt dit platform cultuurhistorische en toeristische informatie over Friesland. De basis van het platform wordt gevormd door de ruim 400 dorpen en steden in Fryslân. Deze dorpen en steden zijn onderverdeeld in vijf gewesten en ruim vijftig regio’s. Onderzoek toont aan dat naast de dorpen en steden de Friese buurtschappen hun verhaal van ontstaan en cultuurhistorie ook graag willen delen met het publiek.

Dit is aanleiding voor FrieslandWonderland om samen met de opleiding Tourism Management van Stenden hogeschool een project te starten waarin buurtschappen in kaart zullen worden gebracht en gedocumenteerd. Studenten zullen in het kader van de module Destination Marketing in koppels van twee de provincie in trekken en buurtschappen bezoeken met de opdracht om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Resultaat is een meertalige presentatie in woord en beeld van het buurtschap op het platform van FrieslandWonderland. Eerder deden Stenden studenten soortgelijk onderzoek naar de Friese dorpen en steden.

Buurtschappen die mee willen doen aan dit project kunnen een mail sturen via info@frieslandwonderland.nl