Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der unter dem Artikeltitel genannten Google Translate-Option.



À La Campagne: het Franse licht van Maris tot Monet

À La Campagne: het Franse licht van Maris tot Monet
©: Auguste Renoir - Foto: Studio Tromp

In de negentiende eeuw waren het de Franse kunstenaars, van de School van Barbizon tot het (post)impressionisme, die het voortouw namen om niet meer een verzonnen of geïdealiseerde natuur te schilderen, maar de echte ongerepte natuur. De tentoonstelling laat zien hoe het licht een belangrijke rol speelt in de kunst. Er wordt gespeeld met zonnestralen die schitteren op het water en de wind die danst op het doek. De tentoonstelling bestaat uit ruim negentig schilderijen en tekeningen: van velden met klaprozen, lieflijke kusten en bloeiende boomgaarden tot woeste golven, lage horizonnen en weides vol koeien.

Evenementdetails

Van 19 februari 2022 / 17 juli 2022

Locatie

Wilhelminaplein 92 - 8911BS, Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: https://www.friesmuseum.nl/bezoekinfo/entreeprijzen

© Tekst: Frank Events © Foto voorblad: Auguste Renoir - Foto: Studio Tromp


|
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!