Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der unter dem Artikeltitel genannten Google Translate-Option.

Deel:

|


Concoursen en Festivals

Concoursen en festivals:

Vanaf het eerste bestaan van de korpsen worden er al concoursen en festivals georganiseerd. In de jaren twintig werden veel muziekconcoursen georganiseerd. Vele korpsen bestonden  25 jaar en dat moest gevierd worden, liefst met een concours. De concoursen hebben altijd een belangrijke plaats in het bestaan van Wilhelmina ingenomen. Tot 1967 vonden de concoursen buiten plaats. Maar de zomer met de toenemende vakanties was geen geschikte concourstijd meer. Vanaf 1968 worden de zomerconcoursen in november in de zaal gehouden.

( Jan Hiemstra) Bron: Wilhelmina 1898 - 1998 van M.L. de Boer  

Colofon

Argyf Wilhelmina.

Boek: Wilhelmina 1898 - 1998 van M.L. de Boer  


© Tekst: Folkje Marijke Visser - © Foto voorblad: Folkje Marijke Visser

Concoursen en Festivals
©: Folkje Marijke VisserNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!