Unfortunately, at the moment we can provide only parts of this website in the English language. For those parts of the website that not yet have been translated we recommend use of the Google Translate option next to the title of the item.

Deel:

|


Foarbuorren

De Foarbuorren vormde de verbinding tussen de polder van Easterein en de torenkant van de kerk. De zuidkant langs de vaart is al eeuwen bebouwd. Aan de noordkant was in 1870 nog maar een klein gedeelte bebouwd. Waar nu een vaste brug is van de Foarbuorren naar de ring om de kerk heen was tot 1915 een ophaalbrug. In de loop van de tijd zijn er huizen vervangen door nieuwere woningen. Ook verdwenen er woningen (vooral aan de Noordkant) 

Colofon

Jan Hiemstra


© Tekst: Jan Hiemstra - © Foto voorblad: Jan Hiemstra

Foarbuorren
©: Jan HiemstraNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!