Unfortunately, at the moment we can provide only parts of this website in the English language. For those parts of the website that not yet have been translated we recommend use of the Google Translate option next to the title of the item.

Deel:

|


Wynserdyk

Pas na de tweede wereldoorog werd de Wynserdyk geasfalteerd. In die tijd stond in Het Boldswards Nieuwsblad het bericht `De walsen naderen ons dorp`. De laag die uit steenslag bestond werd stevig inelkaar gewalst en werd vervolgens geasfalteerd. Aan beide kanten zal de rijbaan ongetwijfels verbreed zijn, want de breedte van de na-oorlogse (vracht)auto `s en landbouwtrekkers met aanhang waren in de loop der tijd toegenomen. Langs de Hidaarderweg die later de Wynserdyk genoemd werd, zijn de woningen, de gereformeerde kerk en de openbare school vanuit Easterein gezien aan de linkerkant pas aan het einde van de 19e en het begin van de 20ste eeuw gebouwd en die aan de rechterkant tot Wynserdyk 10 in het begin van de 20e eeuw. De woningen di op nr 10 volgen zijn voor het grootste gedeelte uit de naoorlogse periode. Sommigen zijn gebouwd op de plaats waar een van de grootste boerderijen van Easterein, de boerderij van de De Gavere `s stond. De Wynserdyk begint in het dorp bij de afslag naar de Griene Leane en eindigt bij de Gouden Engel (de afslag naar de Slachte richting Wommels). 


© Tekst: Jan Hiemstra - © Foto voorblad: Jan Hiemstra

Wynserdyk
©: Jan HiemstraNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!