Unfortunately, at the moment we can provide only parts of this website in the English language. For those parts of the website that not yet have been translated we recommend use of the Google Translate option next to the title of the item.


Wynserdyk

Wynserdyk
©: Jan Hiemstra

Pas na de tweede wereldoorog werd de Wynserdyk geasfalteerd. In die tijd stond in Het Boldswards Nieuwsblad het bericht `De walsen naderen ons dorp`. De laag die uit steenslag bestond werd stevig inelkaar gewalst en werd vervolgens geasfalteerd. Aan beide kanten zal de rijbaan ongetwijfels verbreed zijn, want de breedte van de na-oorlogse (vracht)auto `s en landbouwtrekkers met aanhang waren in de loop der tijd toegenomen. Langs de Hidaarderweg die later de Wynserdyk genoemd werd, zijn de woningen, de gereformeerde kerk en de openbare school vanuit Easterein gezien aan de linkerkant pas aan het einde van de 19e en het begin van de 20ste eeuw gebouwd en die aan de rechterkant tot Wynserdyk 10 in het begin van de 20e eeuw. De woningen di op nr 10 volgen zijn voor het grootste gedeelte uit de naoorlogse periode. Sommigen zijn gebouwd op de plaats waar een van de grootste boerderijen van Easterein, de boerderij van de De Gavere `s stond. De Wynserdyk begint in het dorp bij de afslag naar de Griene Leane en eindigt bij de Gouden Engel (de afslag naar de Slachte richting Wommels). 

© Tekst: Jan Hiemstra © Foto voorblad: Jan Hiemstra


|
Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.