Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

 

Deel:


11fountains - Haringen - De Walvis

Ik trof in Harlingen meerdere fietsers die op zoek waren naar ’de walvis Fontein’. Deze zoek je in eerste instantie tevergeefs nabij de veerhaven of in de stadsgrachten. Achteraf gezien logisch dat de walvis daar niet gevonden wordt. Een walvis hoort tenslotte niet in een stadsgracht maar in open water, direct verbonden met de zee. De walvis ligt naast de strekdam die de haven van Harlingen beschermt tegen storm en golven.


De walvis, eigenlijk een potvis, is ontworpen door de kunstenaars Jennifer Allora en Guillermo Calzadilla. Logischerwijs refereert de potvis aan vervlogen tijden waarin Harlingen een actieve rol speelde in de walvisjacht.


Op gezette tijden laat de potvis van zich horen door een krachtige waterstraal omhoog te spuiten. Vandaar dat de Zuiderpier regelmatig een bonte verzameling van fotografen laat zien die allemaal wachten op het moment waarop de walvis gaat spuiten. Want een foto van de Harlinger walvis zonder waterstraal is toch net niet helemaal compleet.

Locatie

Harlingen


© Tekst: - © Foto voorblad: Bauke Folkertsma

11fountains - Haringen - De Walvis
©: Bauke Folkertsma