Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

 

Deel:


11fountains - IJlst - Onsterfelijke Bloemen – Rikka

De fontein in IJlst is een beetje moeilijk te vinden. Als toerist zoek je al snel in de buurt van de stadsgracht die IJlst zo kenmerkend in tweeën snijdt. Na even zoeken vind je de fontein schuin tegenover de houtzaagmolen de Rat. Het gebied rond deze historische molen is onlangs opgeknapt en geheel opnieuw ingericht. Het resultaat mag er zijn! De prachtige fontein maakt samen met de molen en het bijbehorende houtmuseum een stukje IJlst waar menig IJlster trots op zal zijn.


De fontein is ontworpen door kunstenaar Shinji Ohmaki. Hij refereert met de fontein aan de Japanse bloemschikkunst genaamd Ikebana en symboliseert daarmee de relatie tussen mens, natuur en cultuur.

Locatie

IJlst


© Tekst: - © Foto voorblad: Bauke Folkertsma

11fountains - IJlst - Onsterfelijke Bloemen – Rikka
©: Bauke Folkertsma