Concert Leeuwarder Kamerkoor; O Magnum Mysterium- premiere compositie Annelieke
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slecht € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slecht € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.0000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-

Concert Leeuwarder Kamerkoor; O Magnum Mysterium- premiere compositie Annelieke - Beetsterzwaag - 22 december 2019 - 16:00 uur

© Leeuwarder Kamerkoor

O Magnum Mysterium - Het mysterie van Kerst in één tijdloos lied

In de donkere dagen vlak voor kerstmis 2019 voert het Leeuwarder Kamerkoor een prachtig concert uit: O Magnum Mysterium - Het mysterie van Kerst in één tijdloos lied, gedirigeerd door de vaste dirigent van het kamerkoor Eduardo López Cabello.

Muzikaal intermezzo van harpiste Marga Medema. Première van het werk van Annelieke Zantinge, componist en koorlid van het LKK, geschreven in opdracht van het Leeuwarder Kamerkoor.

O magnum mysterium was oorspronkelijk een lied dat gezongen werd in de kloosterliturgie in de vroegmis op kerstdag. De tekst bezingt het mysterie van de geboorte van Christus ten aanschouwen van de eenvoudige dieren in de stal, en verheerlijkt Maria, in wier schoot Christus gedragen mocht worden. Een tekst die door alle eeuwen heen vele componisten heeft geïnspireerd tot het maken van prachtige muziek. Het Leeuwarder Kamerkoor zingt verschillende versies van dit lied van een elftal componisten uit het tijdsbestek van 900 tot 2019, waaronder de bekendste composities van o.a. Francis Poulenc, Morten Lauridsen en Tomás Luis de Victoria. Met het programma wordt een lijn getrokken via de Renaissance, Barok en Romantiek naar de moderne muziek.

Zaterdag 21-12-2019, 20.15 uur, Sint Pontianuskerk; Buorren 25, 9034 HJ Marsum

Zondag 22-12-2019, 16.00 uur, Dorpskerk; Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag

Entree: € 15,00 /12 tot en met 16 jaar € 10,00 / Tot 12 jaar: gratis

Achtergrondinformatie, e-tickets en kaarten reserveren op http://www.leeuwarderkamerkoor.nl/

Details van dit evenement

Evenement: 90 minuten | Kosten: 15,-
Aanmelden: Via website | Per email | Ter plaatse |
Locatie: Dorpskerk | Van Lyndenlaan 5 | 9244BV Beetsterzwaag