Dan neem je toch gewoon een hond?
FriesDuitsEngels

Webshop


Deel:

-

-

Dan neem je toch gewoon een hond? - Drachten - 08 december 2019 - 15:00 uur

© Karmelklooster Drachten

Voorstelling in het kader van de tentoonstelling Huidhonger.

Aan de hand van twee verhalen vertellen de spelers het verhaal van het verlies van hun geliefde en wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Daarnaast is er het derde verhaal, dat van 'de omgeving', die in het begin luistert, troost en ondersteunt en het wellicht wil oplossen. Maar zelf ook wordt geraakt in eigen (on)vermogen om te gaan met de dood. Dat de dood plotseling kan verschijnen en dat je verdriet niet kunt oplossen. Tja ach, dan neem je toch gewoon een hond?

De voorstelling wordt gespeeld door Mariska van Veenen, Stephanie Hulshof, Lizette Hofsteenge van Theater de kunst van het rouwen.

‘Je weet ook niet hoe je overkomt op anderen. Hoe je je voelt en hoe je eruitziet hoeft niet hetzelfde te zijn. Dus hoe voel je je?

Alsof je van een hoogte van zo’n honderd meter ter aarde bent gestort, aldoor bij bewustzijn, en met zo’n klap met je voeten naar 'voren in een rozenperk bent neergekomen dat je er tot aan je knieën in verdwenen bent, en door de schok al je inwendige organen uiteen zijn gereten en uit je lichaam geperst. Zo voelt het, en waarom zou het er dan anders uitzien?

Geen wonder dat sommigen naar een veiliger gespreksonderwerp willen uitwijken. En misschien mijden ze niet hem en de dood, maar mijden ze jou.'(Julian Barnes)

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: € 20,-
Locatie: Karmelklooster Drachten | Burg. Wuiteweg 162 | 9203KP Drachten