Expositie - Evert van Hemert & Janey Robertson
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

1Webshop


Deel:

-

-

Expositie - Evert van Hemert & Janey Robertson - Sneek - 02 oktober 2021 - 13:30 uur

© R. Bax

De volgende expositie dient zich aan in Galerie Bax Kunst. De ervaren kunstenaar Evert van Hemert is terug, waar Janey Robertson debuteert met schilderijen en aquarellen.

Evert van Hemert

Evert van Hemert (1952) is een autodidact. Van hem staan beelden in iedere elfsteden stad, in Sneek torent ze boven de Prins Hendrikkade uit. Evert’s werk is voornamelijk figuratief. Hij houdt van weelderige vormen met een erotische uitstraling. Zowel vrouwen als dieren, vooral paarden, behoren tot zijn onderwerpen. Zijn bronzen beelden maakt hij zelf, vanaf het eerste wasmodel tot en met het gieten en patineren. Het werk van Van Hemert wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland. De kunstenaar is onder meer werkzaam geweest in Haarlem, Griekenland, New Orleans en heeft zich daarna gevestigd in het Friese Kolderwolde.

Janey Robertson

Voor deze kunstenares is het haar solo debuut. Janey is opgegroeid in Schotland maar al jaren woonachtig in het Friesland. Zij heeft een voorliefde voor het schilderen van industriële ruimtes en de mensen die daar aan het werk zijn. Door haar onderwerpen meerdere malen te bezoeken en meerdere schetsen te maken in houtskool of aquarel legde ze de verschillende licht invallen vast. Het eindresultaat in olieverf of aquarel toont de diepte en complexiteit die een dergelijke industriële omgeving bezit maar niet direct zichtbaar is. Naast deze industriële werk schildert Janey graag portretten en landschappen. Speciaal voor de expositie in Sneek is er allerlei nieuw werk gemaakt.

Robertson studeerde recent af aan de Klassieke Academie. Ook is zij bekroond als winnares van De Prix de Norvège 2020.

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: Gratis
Locatie: Galerie Bax Kunst | Singel 82 | 8601AM Sneek