EXPOSITIE JELLE MASTENBROEK IN MUSEUM JOURE 7 juli t/m 30 augustus
FriesDuitsEngels

Webshop


Deel:

-

-

EXPOSITIE JELLE MASTENBROEK IN MUSEUM JOURE 7 juli t/m 30 augustus - Joure - 07 juli 2020 / 30 augustus 2020

© Friesland.nl

Deze zomer is in Museum Joure de expositie Wandering through van ontwerper Jelle Mastenbroek te zien. Mastenbroek is bekend geworden met zijn humoristische en interactieve installaties, die doen denken aan machines en speelklokken. Met een druk op een knop, het inwerpen van een munt of een andere actie wordt een heel proces van – mechanische - reacties opgeroepen. De expositie is van 7 juli t/m 30 augustus dagelijks te bezoeken. Reserveer online een ticket.

Jelle Mastenbroek (Groningen, 1988) studeerde aan Design Academie Eindhoven. In 2016 won de ontwerper de Milano Design Award 2016 – Best Technology. Tijdens de expositie in Museum Joure zijn vier installaties te zien: Better Safe than Sorry, My First Musicbox, Data Orchestra, Miroir, Miroir Sur Le Mur… Het zijn speelse en geëngageerde installaties, die tot leven komen als reactie op een handeling van de bezoeker. En waar bijna terloops vraagtekens worden gezet bij onze omgang met geld en data.

Museum Joure Museum Joure is een groot binnen- en buitenmuseum, gelegen op het industrieterrein waar Douwe Egberts ooit begon. Het is een echt ‘maakmuseum’ met vier collecties: koffie & thee, metaal, Friese klokken en drukkerij. Overal vind je ingenieuze machines en apparaten. Een passende plek om het werk van Jelle Mastenbroek te laten zien.

Details van dit evenement

Evenement: 1.5 uur | Kosten: Divers
Aanmelden: Via website | Telefonisch | Ter plaatse |
Locatie: Museum Joure | Geelgietersstraat 1 | 8501CA Joure