Festival Kunst Achter Dijken
FrieslandWonderland
FriesDuitsEngels


Deel:

-

-

Festival Kunst Achter Dijken - Pingjum - 02 mei 2020 / 03 mei 2020

© Annelies Alewijnse

Op zaterdag 2 mei opent het Festival Kunst Achter Dijken haar deuren. Vijfentwintig Kunstenaars en musici tonen hun werk en treden op tijdens dit kleinschalige avontuurlijke festival in Pingjum.

De exposities en optredens vinden plaats op 14 locaties in en rond het dorp: in kerken, schuren, school, boerderijen en woonhuizen. Bij mooi weer zijn de terrassen geopend en vinden er ook een aantal optredens op straat plaats.

Het festival heeft als thema: ‘Uit de chaos van de wereld maak je uiteindelijk iets dat van jezelf is’. Kunst Achter Dijken wil met dit thema de aandacht vestigen op het creatieve proces dat aan een kunstwerk vooraf gaat. Hoe ontstaat een kunstwerk? Hoe maak je als kunstenaar je eigen denk- en gevoelswereld zichtbaar voor het publiek? En welke verschillen zijn er tussen de fanatieke verzamelaar die van zijn eigen huis een museum maakt, en de kunstenaar die een expositieruimte omtovert tot een eigen universum? Bezoekers krijgen de ruimte om de eigen creatieve kracht te ontdekken tijdens de diverse workshops die in dit weekend worden georganiseerd. Het festival wordt afgesloten met een jamsessie waar jong en oud aan mee kunnen doen.

De toegang voor alle voorstellingen en exposities tijdens het festival (passe partout) bedraagt € 3,00. De tickets kunt u terplekke kopen, onder andere in het Dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12, of bij de Grote Buren 8, tegenover de Victoriuskerk.

Openingstijden:
Zaterdag 2 mei van 13.00 tot 17.00
Zondag 3 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.kunstachterdijken.nl

Details van dit evenement

Evenement: Op zaterdag en zondag geopend | Kosten: € 3,00
Aanmelden: Ter plaatse |
Locatie: Dorpshuis | Lammert Scheltesstraat 12 | 8749GV Pingjum