Fries levend erfgoed. Fan wâldbean oant wetterhoun
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.0000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-

Fries levend erfgoed. Fan wâldbean oant wetterhoun - Leeuwarden - 14 augustus 2020 / 18 oktober 2020

© Haye Bijlstra

Ooit gehoord van de ‘Reade Krobbe’? Deze kleine boon is te herkennen uit duizenden vanwege zijn opvallende rode kleur en gouden spikkels. Hij is ook wel bekend als ‘Krûpke’. Bijna was de Reade Krobbe in de vergetelheid geraakt. Volkstuinders waren zijn redders, doordat zij de boon bleven aanplanten.

In de tentoonstelling ‘Fries levend erfgoed. Fan wâldbean oant wetterhoun’ ontdek je hoe de ‘Reade Krobbe’ en andere Friese landbouwgewassen, fruitsoorten en dieren dreigen te verdwijnen omdat ze niet meer passen in de hedendaagse wijze van landbouw bedrijven. Ze hebben het moeilijk, maar helemaal uitgespeeld zijn ze nog niet!

Reserveren voor de tentoonstelling is niet nodig. Wanneer het erg druk is, vragen we je om even te wachten.

De tentoonstelling is een initiatief van Platform Friese rassen en gewassen en in samenwerking met Tresoar.

De toegang is gratis en mogelijk tijdens onze openingstijden. Meer info: https://www.tresoar.nl/nieuws/pages/tentoonstelling-over-fries-levend-erfgoed.aspx#/?returnTo=/Pages/NieuwsEnAgenda.aspx

Details van dit evenement


Locatie: Obe | Heer Ivostraatje 1 | 8911DP Leeuwarden