STADSWANDELINGEN HARLINGEN MET EN ZONDER GIDS
NederlandsFriesEngels

Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der oben genannten Google Translate-Option.

Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-

STADSWANDELINGEN HARLINGEN MET EN ZONDER GIDS - Harlingen - 30 september 2020 / 31 december 2020

© Friesland.nl

Wandel door Harlingen en proef het verleden!

Kom naar Harlingen en kijk je ogen uit. Waan je in het verleden (maar wel in een hedendaagse sfeer) en maak kennis met de prachtige monumenten (ruim 600 stuks!). Natuurlijk kun je op eigen houtje de stad aan het Wad verkennen! Dwalen door de prachtige straten, flaneren langs de getijdehavens en op de promenade met uitzicht over de Waddenzee. Maar … het kan ook anders.

Stadsgidsenteam Harlingen

Kom wandelend op verhaal onder leiding van een Harlinger stadsgids. Op geheel eigen wijze vertellen de gidsen – ter lering en vermaak – meer over de historische havenstad, die in al in 1234 stadsrechten kreeg. De stadswandelingen duren 1,5 á 2 uur en kunnen een thema meekrijgen. De tijdsduur kan worden aangepast aan de wensen van de bezoekers. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om de wandeling te combineren met andere activiteiten, zoals een rondvaart, bedrijfsbezoek, museumbezoek, lunch of diner. De kosten voor de wandelingen bedragen € 3 per persoon (minimumprijs € 10). Kijk voor meer informatie op www.stadsgidsenharlingen.nl.

Stadswandelingen op papier

Zelf op pad? Er zijn ook stadswandelingen te koop bij Tourist Info (€ 2,50 p.s.). Ze duren 1,5 tot 2 uur en zijn circa 5 kilometer lang. Bijv. wat er nog te zien is uit de Spaanse tijd staat centraal in ‘Oude Sporen’. De themawandeling ‘Koppen boven water’ belicht de strijd met het water. De hoogte- en dieptepunten van de 19e eeuw staan centraal in ‘De smaak van de 19e eeuw’. Of wil je wandelen langs gebouwen die een nieuwe functie hebben gekregen? Die spelen de hoofdrol in de wandeling ‘Nieuw gebruik, oud gebouw’. Er is ook een speciale stadswandeling ter ere van Simon Vestdijk. De bekende Nederlandse schrijver die in Harlingen is geboren. Diverse van zijn romans spelen zich in Harlingen af, al noemt hij het Lahringen. Ook is er de wandeling ’50 Jaar Hein Buisman’. Een soort hommage aan de gelijknamige stichting die in Harlingen veel oude panden heeft gerestaureerd. In ‘Rondwandeling door de stad Harlingen en museum het Hannemahuis’ sla je twee vliegen in één klap!

DiscoverHarlingen.nl

Geïnteresseerd in de Harlinger muurschilderingen, stegen en de struikelstenen? DiscoverHarlingen.nl leidt je naar karakteristieke elementen van de stad.

Van 1999 tot 2015 zijn 21 muurschilderingen in de binnenstad teruggebracht, op initiatief van Oud Harlingen. Zoek deze pareltjes op en zie een bijzondere kant van onze stad.

Er is ook een speciale route langs Harlinger stegen. In de binnenstad zijn er enkele tientallen in allerlei soorten en maten. Soms net breed genoeg voor één persoon, of zo groot als een straat. Wie door de stegen loopt, krijgt prachtige doorkijkjes en ziet lappendekens van oude verweerde muren. De stegen dienden vroeger ook als in- en uitgang van de vele eenkamerwoninkjes, die verscholen lagen achter de deftige herenhuizen. Hoogste tijd dus dat de aandacht wordt verlegd ….

Route langs de struikelstenen in Harlingen

Op www.discoverharlingen.nl staat ook een route langs de Harlinger struikelstenen. Rond 1940 telde de kleine maar bloeiende Joodse gemeenschap in Harlingen 45 kinderen en volwassenen. Leer hun leven en lijden kennen via de zogenoemde ‘Struikelstenen’ bij hun woningen.

Overigens is er over de Harlinger struikelstenen een boekje verschenen met als titel ‘Over Ieske van Nico van Pietsje van Sakkie en al die anderen’. Met een wandelroute langs 45 Struikelstenen en 9 gevelstenen, opdat wij niet vergeten

Historische wandelingen met Hans van Potten

Hans van Potten is een gecertificeerd gids en biedt historische wandelingen in Friesland aan. Persoonlijke aandacht, ontspanning en plezier zijn de ingrediënten van zijn dagtours of wandelingen. Proef bijvoorbeeld de geschiedenis van de Zuiderzee in Hindeloopen of ontdek de veelzijdige geschiedenis van Harlingen en Leeuwarden. De dagtour wordt gemaakt met een comfortabel vervoermiddel in groepen tot maximaal 7 personen. De gasten worden opgehaald bij hun hotel, B&B of vakantie-woonadres. De stadswandelingen starten vanaf het station in Harlingen of Leeuwarden. Heb je een bepaalde interesse, Hans maakt ook wandelingen op maat.

Details van dit evenement

Evenement: 2.5 uur | Kosten: €3,-
Aanmelden: Via website | Per email | Telefonisch | Ter plaatse |
Locatie: Grote Bredeplaats 12 | Grote Bredeplaats 12 | 8861BB Harlingen