Evenementen

Webshop

Deze pagina wordt u aan geboden in samenwerking met FrieslandAgenda, 'de leukste agenda van Friesland'. Wilt u uw evenementen hier en op andere websites promoten meld uw evenement dan hier aan!

Deel:


Evenementen


Heropening expositie ‘Wy kinne der noch wol ien by ha’: interactief, digitaal én met podcast

Zou ik mijn kind aan een vreemde meegeven? Zou ik met gevaar voor eigen leven een kind opnemen in mijn gezin? Met deze dilemma's werden Joodse gezinnen en Friese pleeggezinnen geconfronteerd in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de bezetting werden honderden Joodse kinderen naar Fryslân gesmokkeld om onder te duiken.

In de digitale tentoonstelling 'Wy kinne der noch wol ien by ha', die vanaf 15 april te zien is op de website van Tresoar, worden de verhalen van achttien van deze kinderen en hun Friese helpers verteld. Bovendien vertelt smokkelkind Fred van Vliet in een nieuwe podcast

Dorpscanon en dorpsarchieven workshops

In het najaar van 2021 start DeeEnAa bij voldoende belangstelling met wekelijkse online dorpscanon- en dorpsarchiefworkshops. De workshops zullen afwisselend online en op locatie in Joure worden gegeven op de woensdagavond van 19:30uur tot ongeveer 21:00uur.

Het dorpscanonsysteem is onlangs uitgebreid met nieuwe mogelijkheden waardoor het kan worden gebruikt voor het ondersteunen van een dorpsarchief. Net als bij de dorpscanons wordt in het dorpsarchief gebruik gemaakt van zogenaamde vensters. Deze vensters beschrijven een gebeurtenis, een persoon of een locatie of gebouw. Er is geen li