Amerikaanse boerderij Easterein
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Amerikaanse boerderij

Amerikaanse boerderij

Easterein, Sibadawei 30: boerderij met Amerikaanse schuur

In de Amerikaanse schuur wordt vooral de hoogte benul. Op de begane grond is de ruimte voor het vee; op de eerste bouwlaag ligt een betonnen vloer waarop het hooi wordt opgetast.

De schuur - onder een rieten zadeldak - is deels gepleisterd en deels, ter hoogte van de eerste bouwlaag, in hout opgetrokken. In de achtergevel is de takel nog aanwezig. Dit gave voorbeeld is rond 1920 gebouwd als melkvee- houderij.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Provincie Fryslân

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.