Café de Aardappelbeurs Sint Jacobiparochie
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Café de Aardappelbeurs

Café de Aardappelbeurs

Sint Jacobiparochie: Café de Aardappelbeurs

De eerste opdracht die architect P. de Vries uit Leeuwarden in 1922 kreeg, betrof de verbouwing van een café met doorreed, genaamd 'De Aardappelbeurs'. Langs de kade voor het café en in het café zelf werden zakelijke transacties van akkerbouwprodukten gesloten en beklonken. Behalve de toevoeging van een bovenzaal werden de bestaande gevels bekleed met plat gemetselde baksteen en steunberen.

De vormgeving is duidelijk beïnvloed door de Amsterdamse School. De geprononceerde muurdammen ter weerszijden van de ingang doorsneden voorheen een ruim overstek ter plaatse van de huidige band. De garage is later verbouwd tot slijterij.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Provincie Fryslân

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.