Dwarshuisboerderij Oostrum
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.0000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Dwarshuisboerderij

Dwarshuisboerderij

Oostrum, Mellemawei 6: dwarshuis met schuur

Boerderijen met dwarshuizen of blokjes komen in de hele provincie voor. De toch zeer gevarieerde verschijningsvormen zijn te danken aan verschillen in de keuze en het gebruik van de decoratieve elementen. De bouwvormen blijven traditioneel, de decoratieve elementen volgen vaak de ontwikkelingen die zich in de verschillende bouwstijlen in de loop der tijd voordoen.

'Douma State', gebouwd in 1868, is een zeer gaaf voorbeeld van een traditioneel vormgegeven boerderij, zowel in de bouwtrant als in de keuze van de decoratieve elementen. De voorgevel wordt symmetrisch verdeeld door de ingangspartij en de dakkapel. Het houtsnijwerk in de panelen van de voordeur en de persiennes van de getoogde vensters passen ook binnen de traditionele bouwtrant.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Provincie Fryslân

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.