Openbare lagere school Sint Jacobiparochie
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Openbare lagere school

Openbare lagere school

Sint Jacobiparochie, Oudebildtdijk 1093: Openbare Lagere School

Voor de kinderen die aan de Oudebildtdijk woonden, is in 1899 door de gemeente Het Bildt aan de zuidzijde van het dijklichaam een lagere school gebouwd ter vervanging van een ouder gebouw uit 1836. De plattegrond van de school is nog rechthoekig. De twaalf vrij grote vensters in de lange zijgevel zijn groot genoeg voor toetreding van licht en lucht, maar hoog geplaatst zodat de kinderen niet afgeleid konden worden door wat er buiten gebeurde. De woning voor de onderwijzer dateert uit 1874 en bevindt zich op de dijk aan de overkant van de weg.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Provincie Fryslân

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.