Protestantse kerk Hegebeintum
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Protestantse kerk

Protestantse kerk

Entree: volw. 2,50 euro, kinderen 4-12 jaar 1,25 euro, groepen van meer dan 20 deelnemers 2,25 euro pp.

De kerk staat op de hoogste terp van Friesland (9 meter). Tijdens afgravingen werd een grafveld ontdekt uit circa 600. Het oudste deel van de kerk bestaat uit tufsteen (11e begin 12e eeuw). In de 15e eeuw is de kerk vergroot en voorzien van een toren. Deze toren is in 1717 herbouwd. In de kerk zijn tegen de zuidmuur de 18e eeuwse preekstoel en het doophek opgesteld. In het koor bevindt zich een 17e eeuwse familiebank met de wapens van Huigh, Ferrutius, Jeltinga en Van Nijsten. Op de kap van de familiebank een opzetstuk met het alliantiewapen De Schepper-Van Coehorn van Scheltinga, 1762. 16 rouwborden van de voormalige bewoners van Harsta State sieren het interieur. Er is in 1862 een nieuw orgel ge-20 bouwd door L. van Dam en Zonen te Leeuwarden.

Tekst: © Stichting Tsjerkepaad - Foto: © Erica Schaafssma

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.