Protestantse kerk Kollumerzwaag
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Protestantse kerk

Protestantse kerk

Het kerkgebouw is een landelijk, bakstenen kerkje, waarvan het schip vermoedelijk uit de dertiende eeuw dateert. Het koor is in de vijftiende eeuw vernieuwd en de vensters dateren ook uit die tijd. Later zijn daarin nieuwe traceringen aangebracht. De ingang ligt aan de noordkant, vroeger alleen voor meisjes en vrouwen. De zuidelijke ingang die nu is dichtgemetseld, was voor jongens en mannen. Het schip van de kerk is in 1985 fraai gerestaureerd. Bij deze werkzaamheden is onder anderen een brokstuk van een roodstenen sarcofaagdeksel gevonden met een opschrift. Rijke cultuurgoederen heeft deze eenvoudige heidekerk nimmer gekend. De versieringen op het tongewelf zijn naar oude voorbeelden weer aangebracht. Aan de buitenkant van het kerkgebouw valt de geschiedenis in steen af te lezen. Via Kloostermoppen, tufsteen en baksteen komen wij in onze tijd. De toren van oorsprong middeleeuws werd in 1872 gedeeltelijk afgebroken en hersteld. In 1960 is deze toren met een zadeldak opnieuw gerestaureerd. Het orgel is in 1904 geplaatst door Bakker en Timmenga.

Tekst: © Stichting Tsjerkepaad - Foto: © Bauke Folkertsma

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.