Protestantse kerk Kortehemmen
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Protestantse kerk

Protestantse kerk

Het historische kerkje ligt in een idyllische omgeving en is gesticht in de tweede helft van de 13e eeuw. De fundamenten zijn gebouwd op keistenen. De zijgevel vertoont een fraai patroon van spaarvelden. Afwisselend zijn daarin gotische ramen aangebracht. Het exterieur vertoont naast oorspronkelijke elementen ook diverse sporen van latere aanpassingen en restauraties. In 2002 is het kerkje intern grondig gerestaureerd. Het koorhek en de kansel dateren uit de hervormingstijd. De kansel is bijzonder mooi gebeeldhouwd in een overgangsstijl met renaissance en barokkenmerken. Het orgel is na een grondige restauratie bij de oorspronkelijke bouwer Fa. Bakker & Timminga, in september 2007 weer in gebruik genomen. Naast het kerkje staat een klokkenstoel met een luidklok uit het jaar 1750. Sinds de restauratie in 2002 wordt het kerkje niet alleen voor kerkdiensten, maar ook voor concerten en lezingen gebruikt.

Tekst: © Stichting Tsjerkepaad - Foto: © Peter Karstkarel

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.