Treinstation Harlingen
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Treinstation

Treinstation

Harlingen, Stationsweg 6: spoorwegstation

Dit station van de Staatsspoorwegen was het eerste station dat in Friesland werd gebouwd, en wel in 1863. De spoorweg moest de zeehaven verbinden met Oost Europa waardoor Harlingen een schakel zou worden in het internationale verkeer over land en over zee.

Het station der 3de Klasse in eclectische trant is geheel gepleisterd. Het bestaat uit een hoofdgebouw met een middendeel van twee bouwlagen met schilddaken en langgerekte lage zijvleugels. Aan de spoorzijde overdekt een luifel op gietijzeren zuilen het perron.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Jan Lafeber

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.