Villa Rijs
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Villa

Villa

Rijs, hoek Marderleane/Leiseleane: Villa 'Mooi Gaasterland'

Villa 'Mooi Gaasterland' werd in 1912 gebouwd in opdracht van de in `s Gravenhage gevestigde 'Maatschappij Gaasterland' als woonhuis met kantoor voor haar administrateur. Het ontwerp voor de imposante villa was van de Haagse architect M.J. v.d. Schilden, die onder meer elementen van de chaletstijl en de vernieuwingsstijl toepaste.

De maatschappij had eerder een groot deel van de bossen in de omgeving van Rijs aangekocht van Jhr. van Swinderen en vervolgens deels gerooid om het hout naar Duitsland te kunnen verkopen. De landerijen werden deels verpacht.

Na de liquidatie van de maatschappij in 1924 vestigde de Utrechtse 'Diocesane bond der Katholieke Arbeiders Beweging' er een koloniehuis. In die tijd werd achter de villa een kapel gebouwd.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Jan Lafeber; Marica van der Meer

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.