Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te Joure


|

Tsjerkepaad

Tsjerkepaad
©: Bauke Folkertsma

Centraal in het gebouwde erfgoed van Friesland staan de talloze monumentale kerkgebouwen. Veel daarvan dateren vanuit de middeleeuwen. Elders op deze website vindt u een overzicht van al deze Middeleeuwse kerken.

Hoewel veel van deze kerken op gezette tijden door het hele jaar of op afspraak open zijn voor bezichtiging is er ook ieder jaar het Tsjerkepaad evenement. Meer dan 200 monumentale kerken openen dan hun deuren voor toeristen en geïnteresseerden van jong tot oud. In de kerken zijn dan vrijwilligers aanwezig die uitleg geven over het gebouw, het interieur en artefacten zoals op de foto de rijk versierde rouwborden in de kerk van Ysbrechtum op 27 augustus 2022.

De 2022 editie van Tsjerkepaad loopt van 2 juli tot 10 september 2022. Voor een overzicht van deelnemende kerken kijkt u op de website van Tsjerkepaad. U kunt natuurlijk ook gewoon letten op de paars-gele vlaggen die bij deelnemende kerken aan geven dat de kerk geopend is. U bent echt van harte welkom!

Evenementdetails

Van 02 juli 2022 / 10 september 2022


© Tekst: Bauke Folkertsma - © Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de schrijver van dit item (frieslandwonderland)Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokele producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de DeeEnAa website via onderstaande knop.