Bezienswaardigheden in Langweer

Deel:


Langweer en St Tropez

De weg naar het zuidfranse dorp is een sfeervolle, maar doodlopende weg. Bent u ooit via de prachtige langwarderdyk Langweer binnengereden? Of kwam u via het water, over de Wielen naar de haven met de pittoreske rode kotter van Menno Sappe als havenkantoor.

Of kwam u via de Golf de St Tropez de haven van het vissersdorp binnenvaren, de toren die fungeert als havenkantoor wedijvert met de rode boot van Menno. En wandelt u dan langs haven, met terrasjes, restaurants en eerlijk is eerlijk, een slag grotere boten dan Langweer maar toch overheerst het Langweer gevoel. En wandelt u dan verder, naar de Place des Lices waar de zon schaduwrijk door de platanen filtert, denkt u dan niet even met weemoed aan de Buorren met haar prachtige lindes!

U drinkt een cafe au lait in plaats van een koffie verkeerd maar eigenlijk smaakt ze hetzelfde!U ziet een filmster, herkent een bn-er. Zien en gezien worden. Langweer, St Tropez, ach de importantie wordt betrekkelijker naarmate de rosé rijkelijker vloeit.

En dan het Langwarder weekend eind augustus, een veld van zeilen vult de Langweerder Wielen, het weekend is zonnig, druk, luid en de onvermijdelijke afsluiting van een hectisch seizoen. Langweer trekt zich voorzichtig terug en bereidt zich voor op een winter onder ons.

Les Voiles de St Tropez. In oktober vult de Golf de St Tropez zich met zeilen en hoor je het startschot nauwelijks door het geroezemoes, gezang en de klapperende wieken van de overvliegende helikopters. St Tropez kraakt in haar voegen als ze de mensenmassa nog eenmaal over zich heen laat komen en maakt zich voorzichtig op voor haar winterslaap;entre nous.

Ach St Tropez, ach Langweer. est presque la même chose.


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!