Bezienswaardigheden in Langweer


Langweer en St Tropez

De weg naar het zuidfranse dorp is een sfeervolle, maar doodlopende weg. Bent u ooit via de prachtige langwarderdyk Langweer binnengereden? Of kwam u via het water, over de Wielen naar de haven met de pittoreske rode kotter van Menno Sappe als havenkantoor.

Of kwam u via de Golf de St Tropez de haven van het vissersdorp binnenvaren, de toren die fungeert als havenkantoor wedijvert met de rode boot van Menno. En wandelt u dan langs haven, met terrasjes, restaurants en eerlijk is eerlijk, een slag grotere boten dan Langweer maar toch overheerst het Langweer gevoel. En wandelt u dan verder, naar de Place des Lices waar de zon schaduwrijk door de platanen filtert, denkt u dan niet even met weemoed aan de Buorren met haar prachtige lindes!

U drinkt een cafe au lait in plaats van een koffie verkeerd maar eigenlijk smaakt ze hetzelfde!U ziet een filmster, herkent een bn-er. Zien en gezien worden. Langweer, St Tropez, ach de importantie wordt betrekkelijker naarmate de rosé rijkelijker vloeit.

En dan het Langwarder weekend eind augustus, een veld van zeilen vult de Langweerder Wielen, het weekend is zonnig, druk, luid en de onvermijdelijke afsluiting van een hectisch seizoen. Langweer trekt zich voorzichtig terug en bereidt zich voor op een winter onder ons.

Les Voiles de St Tropez. In oktober vult de Golf de St Tropez zich met zeilen en hoor je het startschot nauwelijks door het geroezemoes, gezang en de klapperende wieken van de overvliegende helikopters. St Tropez kraakt in haar voegen als ze de mensenmassa nog eenmaal over zich heen laat komen en maakt zich voorzichtig op voor haar winterslaap;entre nous.

Ach St Tropez, ach Langweer. est presque la même chose.


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.