Kerk en pastorie

Kerk en pastorie
©: Provincie Fryslân

Oosterwolde, Prinsenstraat 5-7: evangelisatiekerk en pastorie

Het zaalkerkje, in de volksmond 'het lokaal', en de pastorie werden in 1928 ontworpen door M.O. Meek uit Donkerbroek in de zogenaamde Interbellumstijl. De plaatselijke aannemers K. en W. Ebbes bouwden het complex.

Het opgaande muurwerk heeft expressie door het kleurgebruik en de decoratieve metselverbanden. De verrassende ruimtelijkheid van het, overigens eenvoudige, interieur is het gevolg van het parabolische gewelf. Met uitzondering van een gedeelte van het bankenplan is de oorspronkelijke inrichting nog geheel aanwezig.

Locatie

Prinsenstraat 5-7 - Oosterwolde


© Tekst: - © Foto voorblad: Provincie FryslânNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!