Deel:

|


Stelpboerderij

Westergeest, E. Meinertswei 31: stjelpboerderij

'De Greidpôlle', een relatief recente stjelp, werd in 1935 gebouwd naar ontwerp van architect S. van der Molen uit Visvliet. De bouwstijl is typerend voor de jaren dertig. De prominente bouwonderdelen, zoals de erkers in de voorgevels, die tot in de zijgevels doorlopen, worden als decoratieve onderdelen gebruikt, net als het verfijnde metselwerk. Het dak op het voorhuis is gedekt met geglazuurde pannen, het dak op de schuur met riet. Dit alles resulteert in een imposante en stijlvolle bouwmassa.

Locatie

E. Meinertswei 31 - Westergeest


© Tekst: - © Foto voorblad: Provincie Fryslân

Stelpboerderij
©: Provincie FryslânNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!