Winkelwoonhuis

|

Winkelwoonhuis

Winkelwoonhuis
©: Provincie Fryslân

Balk, Raadhuisstraat 24: winkelwoonhuis

De voorgevel van de textielwinkel is in 1925 als een scherm voor een veel ouder pand met zadeldak geplaatst. De detaillering, zoals de kleursortering van de baksteen in de lisenen, is zorgvuldig uitgevoerd. Het winkelfront is een karakteristiek voorbeeld van een portiekpui, die de etalageruimte dieper maakte.

De winkelinrichting is nog grotendeels oorspronkelijk, evenals de nog aanwezige art déco uitstalmaterialen. De latei boven de etalage wordt afgedekt door een houten plank met opschrift. De bovenwoning in de zolderverdieping heeft twee uitgestulpte kozijnen op een uitkraging.

Locatie

Raadhuisstraat 24 - Balk

© Foto voorblad: Provincie Fryslân


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.