|

Het spoor en het spoorhuis

Het spoor en het spoorhuis
©: Bildts aigene

In 1902 werd er aan het spoor van Vrouwenparochie een haltestation gebouwd aan de spoorlijn Stiens Harlingen. Deze spoorlijn was een “aftakking” van het “Dokkumer Lokaaltje.. Er werden personen en goederen  (waaronder aardappelen!)  over vervoerd. In het spoorhuis woonde de man met zijn gezin die ook de wissels om moest zetten. De lijn werd in 1940 opgeheven en het stationsgebouw werd een woonhuis. Helaas is het stationshuis in 1999 bij een brand verloren gegaan.

© Foto voorblad: Bildts aigene



Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Stichting Bildts Aigene)

Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.