Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

 

Deel:


Dorpswandeling Dronrijp

In Dronrijp is in de periode oktober-november 2021 een tijdelijke wandelexpositie uitgezet van werken van de lokale kunstschilder Willem van Althuis (1926-2005). We hebben deze wandeling gedaan op een grijze bewolkte dag.

Het dorp heeft opmerkelijk veel authentieke gebouwen die zich lenen voor evenzovele fotografische dorpsgezichten. De monumentale kerk vormt het onmiskenbare hoogtepunt. Maar ook het onlangs gerestaureerde houten Groene Kruis gebouwtje is de moeite waard. Let ook op de prachtige gevelsteen rechts in de muur tegenover dit markante gebouwtje.

Naast Willem van Althuis kom je nog een paar namen en gedenktekens tegen van prominente Dronrijpsters zoals Eise Eisinga en Lourens Alma-Tadema. 

Locatie

Dronryp


© Tekst: Bauke Folkertsma - © Foto voorblad: Bauke Folkertsma

Dorpswandeling Dronrijp
©: Bauke Folkertsma

Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de schrijver van dit item (Bauke Folkertsma)