Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der unter dem Artikeltitel genannten Google Translate-Option.

|

Café `DE GROENE PAPEGAAI`

Café `DE GROENE PAPEGAAI`
©: Bildts aigene

Dit café in het midden van het dorp aan het parkeerterrein heeft een lange bestaansgeschiedenis. Vroeger liep men langs een klinkerpad langs de (nu gedempte) vaart naar de kerk. Het café had ook een functie op de dag dat de kaatspartij “Ouwe Griep” plaatsvond. De zilveren bal hing aan een stok met touw uit het raam van de bovenverdieping en het gedicht van Waling Dijkstra over de “Ouwe Griep” werd voorgedragen. Aan het eind van de 40-er jaren van de vorige eeuw bestond de bovenverdieping nog,  maar vanwege een brand werd het verbouwd waardoor alleen het café op de begane grond in takt bleef. Het pand heeft daarna nog een paar verbouwingen gekend. In de 50er en 60-er jaren deed het een aantal jaren dienst als melkhandel /annex café voor de biljartjeugd uit het dorp.  Nu wacht het op een koper c.q. nieuwe uitbater.

© Foto voorblad: Bildts aigene



Kommentareren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Stichting Bildts Aigene)

Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!