Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der oben genannten Google Translate-Option.

Deel:

|


De Streek

De Streek begint aan de Tsjerkebuorren tussen de nummers 31 en 33 en loopt dan naar het Oosten. Halverwege, na nu. 12 ligt is een brug en gaat de straat verder. De foto's zijn vaak gemaakt van oost naar west. Het valt op de de ophaalbrug uit 1910 later is vervangen door een betonnen brug. In de tijd vóór de ophaalbrug lag er een zogenaamd "heechhout". 


© Tekst: Jan Hiemstra - © Foto voorblad: Jan Hiemstra

De Streek
©: Jan Hiemstra

Mogelijk ook interessant voor u.Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!