Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der unter dem Artikeltitel genannten Google Translate-Option.

|

Iepenloftspul Jorwert

Iepenloftspul Jorwert
©: Iepenloftspul Jorwert

Het [Iepenloftspul Jorwert] mag zich verheugen in een grote bekendheid. Ieder jaar is het vliegen en draven om aan kaarten te komen. De kaartverkoop is op 4 juni 2022 gestart. De voorstellingen lopen van 2 september 2022 tot 1 oktober 2022.

Bijzonder aan dit Iepenloftspul is dat het in de [notaristuin] van Jorwert wordt georganiseerd. Gewoon in de achtertuin dus van het monumentale pand waar in vroeger jaren de notaris woonde en werkte.

De voorstelling van 2022 heet [De jacht] en is geinspireerd op de [Deense film] ‘[Jagten]’ (2012) van [Thomas Vinterberg]. Eerder speelde Iepenloftspul Jorwert een theatrale bewerking van Vinterberg: in 2010 maakte het stuk ‘It feest’ (gebaseerd op de film ‘[Festen]’) al grote indruk op het publiek. Als het gaat om ‘Het feest’ over verstoorde familiebanden, probeert [Tjerk Kooistra] met ‘De Jacht’ de kracht van een dorpsgemeenschap te laten zien. De dynamiek van een groep mensen uit het dorp is zo sterk dat je als individu niets meer in te brengen hebt.

Met in de hoofdrol [Wybo Smids], winnaar van meerdere Gouden Gurbes en recent winnaar van de [Pyt van der Zee Prijs], wordt de Iepenloftspul Jorwert ook in 2022 weer een prachtige [theaterproductie].

Evenementdetails

Van 02 september 2022 / 01 oktober 2022

Locatie

Jorwert

Verdere details

Klik hier voor de website


© Tekst: frieslandwonderland - © Foto voorblad: Iepenloftspul Jorwert


Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (frieslandwonderland)