Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der unter dem Artikeltitel genannten Google Translate-Option.


Wynserdyk, It Steechje

Wynserdyk, It Steechje
©: Berend Santema

It Steechje verbindt de Wynserdyk met de Grieneleane. De meeste woningen die aan it Steechje gebouwd zijn, horen bij de Wynserdyk. Twee huizen aan de zijde van de Grieneleane horen bij de Grieneleane. Omdat de huizen 7 tot 27b bij de Wynserdyk horen, komt de nummering van de huizen aan de linkerkant (vanaf het cafe naar Hidaard) veel hoger uit dan de rechterkant. Links is 55 het hoogste huisnummer rechts is dat nummer 30.

Net voorbij  huisnummer 7 stond begin 1900 een hekwerk als afsluiting van het pad. It Steechje is tot 1960 onverhard geweest. In de jaren 60 van de vorige eeuw is dat veranderd. De Gemeente Hennaarderadeel maakte de afspraak met de bewoners dat zij het onderhoud op zich zou nemen, als de bewoners de kosten van het betegelen betaalden. 

Paraplu

Halverwege it Steechje staat een bijzonder bouwwerk. Het wordt in de volksmond de Paraplu genoemd. Dat is te danken aan de vorm van het dak. Het zijn 4 huizen onder een dak.

Colofon

Boek Easterein

© Tekst: Jetske Santema © Foto voorblad: Berend Santema


|
Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.