11fountains - Workum - De Woeste Leeuwen van Workum

|

11fountains - Workum - De Woeste Leeuwen van Workum

11fountains - Workum - De Woeste Leeuwen van Workum
©: Bauke Folkertsma

De Woeste Leeuwen van Workum heet de fontein die in Workum staat. De fontein staat een beetje verscholen opgesteld achter de grote kerk in het centrum van de stad, direct aan de nieuwe passantenhaven.

De kunstenaar Cornelia Parker heeft zich laten inspireren door het stadswapen van Workum dat door twee leeuwen wordt gedragen.

Het lijkt alsof de leeuwen het wapen even hebben neergelegd om met elkaar te vechten, want de contour van het stadswapen is met blauwe klinkers opgenomen in de bestrating rondom de fontein.

De leeuwen spuwen water uit hun klauwen. De kinderen van Workum laten zich door de klauwen en de woeste blik niet afschrikken. Bij warm weer is de fontein namelijk de beste plek voor een verfrissende douche.

Locatie

Workum

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!