11fountains - Workum - De Woeste Leeuwen van Workum

|

11fountains - Workum - De Woeste Leeuwen van Workum

11fountains - Workum - De Woeste Leeuwen van Workum
©: Bauke Folkertsma

De Woeste Leeuwen van Workum heet de fontein die in Workum staat. De fontein staat een beetje verscholen opgesteld achter de grote kerk in het centrum van de stad, direct aan de nieuwe passantenhaven.

De kunstenaar Cornelia Parker heeft zich laten inspireren door het stadswapen van Workum dat door twee leeuwen wordt gedragen.

Het lijkt alsof de leeuwen het wapen even hebben neergelegd om met elkaar te vechten, want de contour van het stadswapen is met blauwe klinkers opgenomen in de bestrating rondom de fontein.

De leeuwen spuwen water uit hun klauwen. De kinderen van Workum laten zich door de klauwen en de woeste blik niet afschrikken. Bij warm weer is de fontein namelijk de beste plek voor een verfrissende douche.

Locatie

Workum

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.