Toeristenkaart van Friesland

Toeristenkaart van Friesland

Hieronder vindt u de FrieslandWonderland-Toeristenkaart. Het is een bijzondere kaart van Friesland. De digitale kaart bevat allerlei soorten van informatie. Zoals gebruikelijk vindt u de traditionele icoontjes op de kaart die verwijzen naar gewesten, regio's, steden en dorpen.

Maar we hebben ook plaatjes op het landschap gelegd. Een beetje zoals u wellicht gewend bent van oude schoolkaarten of, voor de kenners, de zogenaamde King-Toeristenkaart. Jazeker, de King van de pepermuntjes.

We willen geenszins beweren dat onze Toeristenkaart daardoor uniek is, maar tot nu toe hebben we nog geen andere digitale kaart gevonden die deze techniek ook toepast om van een digitale kaart een Toeristenkaart te maken. Laat het ons weten als u er wel een gezien heeft.


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.