Gereformeerde kerk

|

Gereformeerde kerk

Gereformeerde kerk
©: Provincie Fryslân

Heeg, De Skatting 30: gereformeerde kerk

De Dolerenden van Heeg wensten een kerk naar voorbeeld van die te Makkum (1886, gesloopt 1965), z1j het dat zij een aanpassing wilden die het gebouw als kerk herkenbaar maakte, te weten een toren.

Tjeerd E. Kuipers (1857-1942), afkomstig uit Friesland en als architect gevestigd te Nieuwer-Amstel, ontwierp in 1889 de kruiskerk, die was geïnspireerd op de Hollandse renaissance. De detaillering ontleende hij aan de Zuider- en Westerkerk te Amsterdam van de zeventiende-eeuwse bouwmeester Hendrick de Keyser (1565-1621). De kerk werd in 1892 voltooid.

Locatie

De Skatting 30 - Heeg

© Foto voorblad: Provincie Fryslân
Lees meer
Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.