Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te Joure


|

Heerenveen

Landschap


De gemeente Heerenveen wordt gekenmerkt door een hoogwaardig landschap. Heerenveen is omringd door de bossen van Oranjewoud en diverse waterpartijen. In de gemeente Heerenveen ligt het parkgebied Oranjewoud.


Toerisme


De ligging van Heerenveen tussen de Friese Meren en het waterrijke gebied van Noord-West-Overijssel heeft de recreant veel te bieden. Het fietspadennet maar ook de ruiterroute sluit aan op de landelijke verbindingen en routes. Heerenveen is uitermate geschikt voor korte en lange wandelingen in bijvoorbeeld het unieke wandelgebied in en om Oranjewoud. Het natuurgebied het Katlijker Schar, De Deelen of de Kiekenberg in Nieuwehorne zijn gebieden waar u kunt genieten van rust en ruimte. Het recreatiegebied De Heide in Heerenveen biedt wandel-, fiets- en kleinschalig strandvertier. Voor surfen, (ijs)zeilen en schaatsen op natuurijs is het nabijgelegen Nannewiid ideaal.


Wonen en werken


Goed en betaalbaar wonen kan in Heerenveen. Heerenveen biedt een scala aan woonmogelijkheden in de plaats zelf of in één van de omliggende dorpen; huur of koop en in elke prijsklasse. En wonen in de gemeente Heerenveen is wonen naar tevredenheid: voldoende ruimte, betaalbare prijzen en, al naar gelang de persoonlijke voorkeur, een aantrekkelijke combinatie van stedelijke voorzieningen en landelijke rust.


Heerenveen kent een grote verscheidenheid aan bedrijvigheid. Zo zijn (inter)nationaal bekende bedrijven als Batavus, Koninklijke Smilde en Ingenieursbureau Oranjewoud al sinds lange tijd in Heerenveen gevestigd. De strategische ligging maakt dat de vervoerssector sterk vertegenwoordigd is. Daarnaast zijn andere bedrijfssectoren goed vertegenwoordigd.


Tekst: Gemeente Heerenveen


include '../../ftdata/koppelingen/rechten.htm';
include '../../ftdata/koppelingen/reacties.htm';
?>


© Tekst:Ook interessant:


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokele producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de DeeEnAa website via onderstaande knop.