De Zuivelfabriek

De Zuivelfabriek
©: Jetske Santema

De zuivelfabriek is gevestigd aan de Sibadawei nummer 1. De fabriek is in 1897 in bedrijf genomen. Op 19 december 1964 is de fabriek gesloten.

In het boek Easterein is de geschiedenis van de fabriek vastgelegd. (Zie venster) De schrijvers van het boek , Marten L. de Boer. Klaas Kooistra en Folkert K. Reitsma hebben met name veel direct betrokkenen in beeld gebracht. Eastereinders, want wonen en werken zocht men liefst dichtbij elkaar. Marten L.de Boer is de schrijver van dit hoofdstuk, dat voor de Nederlandstalige versie naar beste weten is overgezet.

In het pand zijn, anno 2020, een autobedrijf en mechanisatiebedrijf actief. In de bijbehorende directeurswoning woont de eigenaar van het autobedrijf.

© Foto voorblad: Jetske Santema


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!