Steden

Webshop

De Friese Elfsteden. Vooral wereldwijd bekend geworden vanwege de winterse 'elfstedentocht' op de schaats. Maar deze prachtige collectie van authentieke steden en stadjes is in ieder jaargetijde een bezoek waard. Uw bezoek krijgt een extra dimensie als u dit combineert met een verblijf in een van de vele authentieke stadshotels.

Hieronder ziet u een opsomming van de elf Friese steden. Van heel klein zoals Sloten en IJlst tot betrekkelijk groot zoals Leeuwarden en Sneek. Vertoeft u liever aan de IJsselmeerkust dan verdienen oude havenstadjes zoals Stavoren, Hindeloopen en Workum uw speciale aandacht. Dokkum en Harlingen zijn ideaal om te combineren met een bezoek aan de een van de waddeneilanden. Franeker en Bolsward staan bekend om hun talrijke monumentale gebouwen, kerken, en pittoreske straatjes. Een bezoek aan het legendarische planetarium in Franeker als hoogtepunt.

Kortom, de elf Friese steden hebben u veel te bieden. Maak hieronder uw keuze en plan uw reis naar Fryslân. 'Fan herte wolkom yn Fryslân!'

Deel:


Steden