|

Straatnamen

Straatnamen
©:

De twee doorgaande straten door het dorp zijn genoemd naar J.P. van der Bildt, de bekende bouwer van spiegeltelescopen en de bekende dichter en schrijver van Friese volksverhalen Waling Dijkstra.

De Attesweg is genoemd naar Atte Klazes Wiglama, (geb. 27 dec. 1764) Hij was boer aan de Attesweg en een lokaal bestuurder.

De Matthijs Beckstraat is genoemd naar Matthijs Beck die in 1507 en 1508 schout op het Bildt was. Hij hield zich met diverse justitiële taken bezig en pachtte een stuk grond in Vrouwenparochie.

De naamgever van de Klaine Izakstraat is Izak Bijlsma die in 1831  in Vrouwenparochie werd geboren. De kaatsvereniging is naar hem vernoemd.

De Ouwe Griepstraat is genoemd naar de zilveren bal waarop een boer met een griep staat afgebeeld. De bal wordt ieder jaar in het dorp verkaatst.

De straat Eerste Môrn is genoemd naar het stuk grond dat daar ligt en vroeger zo werd genoemd.

Vanaf de rotonde richting St.Annaparochie loopt de Hamerenweg. De naam van deze weg kwam werd al op oude kaarten zo genoemd.




Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Stichting Bildts Aigene)

Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.