Unfortunately, at the moment we can provide only parts of this website in the English language. For those parts of the website that not yet have been translated we recommend use of the Google Translate option next to the title of the item.


|

Garage busonderneming

Garage busonderneming
©: Provincie Fryslân

Balk, Wilhelminastraat 42,44,46: garage busonderneming

Ondernemer M. de Boer begon aanvankelijk met een beurtvaartdienst en stichtte in 1921 de particuliere busonderneming M. de Boer & Zonen. In 1931 bouwde de plaatselijke aannemer B. Boersma een garage c.a. voor het bedrijf naar ontwerp van de architect K. Douma.

De symmetrische aanleg bestaat uit een grote garage met aan weerszijde twee woonhuizen voor de zonen-firmanten. De busondememing ging in 1942 op in de combinatie ZWH (Zuidwesthoek) Autobusbedrijf, die in hetzelfde jaar was opgericht.

Locatie

Balk

© Foto voorblad: Provincie Fryslân


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!