Garage busonderneming

|

Garage busonderneming

Garage busonderneming
©: Provincie Fryslân

Balk, Wilhelminastraat 42,44,46: garage busonderneming

Ondernemer M. de Boer begon aanvankelijk met een beurtvaartdienst en stichtte in 1921 de particuliere busonderneming M. de Boer & Zonen. In 1931 bouwde de plaatselijke aannemer B. Boersma een garage c.a. voor het bedrijf naar ontwerp van de architect K. Douma.

De symmetrische aanleg bestaat uit een grote garage met aan weerszijde twee woonhuizen voor de zonen-firmanten. De busondememing ging in 1942 op in de combinatie ZWH (Zuidwesthoek) Autobusbedrijf, die in hetzelfde jaar was opgericht.

Locatie

Balk

© Foto voorblad: Provincie Fryslân


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.