Unfortunately, at the moment we can provide only parts of this website in the English language. For those parts of the website that not yet have been translated we recommend use of the Google Translate option next to the title of the item.

Deel:

|


Sjaardaleane

Na de tweede wereldoorlog was er behoefte aan nieuwe en vooral betere huizen. In 1947 liep er achter de Zonnehoek een met sintels bedekte landweg door het weiland. Van deze landweg werd een laan gemaakt, de Sjaardaleane, en langs die laan kwamen de eerste zes plus twee nieuwe woningen te staan. De eerste drie blokjes van twee werden gebouwd door de gemeente, het laatste blokje van twee door de zuivelfabriek en bestemd voor het personeel. In 1948 waren de huizen afgebouwd en konden de eerste bewoners er naartoe verhuizen. Het waren huizen met een WC, en dat was in een dorp met voornamelijk nog privaattonnen heel bijzonder. Aan het einde van de Sjaardaleane liep de landweg verder over de `slabarten`, die inmiddels vervangen was door een betonnen brug, naar de boerderij van de Sjaarda `s. 


© Tekst: Jan Hiemstra - © Foto voorblad: Jan Hiemstra

Sjaardaleane
©: Jan HiemstraNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!