|

Tips voor een dagje uit naar Friesland

Tips voor een dagje uit naar Friesland
©:

Friesland, de noordelijke provincie van Nederland, biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Het leuke aan Friesland, is dat er voor iedereen wat te doen is. Dus of je nu wilt genieten van een stukje cultuur, gewoon wilt struinen door de stad of het Friese water op wilt, het kan allemaal! Omdat we natuurlijk wel willen dat je het maximale uit je dag haalt, hebben we een aantal tips voor je! Dus ben je van plan om een dagje naar Friesland te gaan, neem deze tips dan zeker mee.

Neem een goede tas mee

De eerste tip die we je willen meegeven, is het meenemen van een goede tas. Natuurlijk gaan we hierna verder met tips over Friesland zelf, maar willen we je deze wel even meegeven. Een goede tas is namelijk ontzettend belangrijk, zodat je je spullen makkelijk en veilig mee kunt nemen. Met een goede tas van Travelbags hoef je namelijk niet bang te zijn dat je last krijgt van je schouders of nek en weet je zeker dat je spullen droog en beschermd zijn, mocht er onverhoopt iets gebeuren. Vooral als je in de zomermaanden gaat, is het wel fijn dat je je beide handen vrij hebt en dus niet na hoeft te denken waar je je spullen laat.

Cultuur en geschiedenis

Wanneer je naar Friesland gaat, is het wel leuk om niet alleen rond te struinen, maar ook even wat cultuur en geschiedenis te bekijken. Wat dacht je van een bezoekje aan de hoofdstad Leeuwarden, daar waar het eigenlijk allemaal is begonnen. Hier vind je het bekende ‘Fries’ museum waar je niet alleen alles leert over de echte Friese tradities, maar je ook een deel van de Friese kunst kunt bewonderen. Daarnaast kenmerkt Leeuwarden zich ook door de vele gezellige straatjes, waar je heerlijk kunt snuffelen in allerlei kleine boetiekjes. Omdat een dagje Friesland natuurlijk niet compleet is zonder een hapje en een drankje, kun je bij een van de vele restaurantjes ook heerlijk eten.

Genieten van de natuur

Waar de een het liefst de hele dag shopt, geniet de ander het liefst van de natuur. Ook hiervoor ben je in Friesland helemaal op je plek! Friesland heeft namelijk verschillende mooie natuurgebieden, waar je zowel kunt wandelen als fietsen. Ons advies is om lekker een fiets te huren of natuurlijk die van jezelf mee te nemen, zodat je door de natuur kunt fietsen, maar ook door de verschillende omliggende dorpjes. Als je het ons vraagt, dan is Nationaal Park De Alde Feanen een absolute aanrader voor wanneer je een echte natuurliefhebber bent.

Geniet van het water

Friesland staat natuurlijk niet voor niets bekend als het watersportparadijs van Nederland. Zo zijn er dus ontzettend veel mogelijkheden om bijvoorbeeld in de zomermaanden te gaan zeilen, maar je kunt ook kiezen voor een rustige rondvaart over het water, zodat je heerlijk kunt genieten van de natuur en het zonnetje. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld gezellig met het hele gezin een duik te nemen in het water wanneer de temperatuur dit toelaat? Kortom, Friesland heeft mogelijkheden genoeg.



Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.